Nagyításhoz kattintson a képre!

Gyulai Pálinkafesztivál

21. alkalommal rendezik meg a Dél-Alföld egyik legnagyobb gasztronómiai rendezvényét, az évről évre több ezer látogatót vonzó Gyulai Pálinkafesztivált 2020. április 23-25. között.

A rendezvény 3 napja alatt Gyulán a nemes hungarikum, a pálinka lesz a figyelem középpontjában. A pálinka a magyar emberek nemzeti büszkesége, a magyar gasztronómia nem képzelhető el a kitűnő hungarikum nélkül. Jöjjön el a Gyulai Pálinkafesztiválra, ahol a minőségi és különleges termékek közül válogathat! Napközben programok, esténként pedig országosan híres előadók szórakoztatják a közönséget.

A fesztivál minden napján más zenekar lép fel. A szervezők a teljes programsort még nem tették közé, az azonban már biztos, hogy a Magna Cum Laude, Nagy Feró és a Beatrice, valamint a Hooligans a fellépők között lesz.

A várkertben megrendezésre kerülő fesztivál céljai között szerepel a kulturált pálinkafogyasztás népszerűsítése, Gyula város idegenforgalmi kínálatának bővítése, a magyar gasztronómiai hagyományok ápolása.

Gyula a pálinka fővárosa, hiszen ebben az évben immár a 21. fesztiválnak ad otthont a város, a várkert 2020. április 23-25. között. Ezalatt a három nap alatt Gyulán a nemes hungarikum, a pálinka lesz a figyelem középpontjában. A pálinka a magyar emberek nemzeti büszkesége, a magyar gasztronómia nem képzelhető el a kitűnő hungarikum nélkül.

A szervezők célja, hogy mind a látogatók, mind a szakma képviselői egy olyan rendezvényen tudnak részt venni, ahol a magyar pálinkákat méltón képviselik. Fontos, hogy a termelő és a fogyasztó egymásra találjon és ismertséget kössön, hiszen ebben a közegben lehet a legideálisabban módon megismerkedni a magyar pálinka előállítóival és munkájuk gyümölcsével, a pálinkával.

A fesztivál kísérőrendezvényeként kerül meghirdetésre a Brillante – 2020 Pálinka és Párlat Verseny, amelyre kereskedelmi főzdék pálinkáit, valamint magánfőzők és bérfőzetők párlatait várjuk határon innen és határon túl.

A rendezvény másik kiemelt kezdeményezése a Kárpát-medencei Nemzeti Összetartozás Pálinkájának palackozása, amely az anyaországon belüli pálinkákból, és a határon túli párlatokból készül ebben az évben is (Vajdaság, Erdély, Kárpátalja, Felvidék, Drávaköz, Muravidék). A pálinka évente más gyümölcsből készül, a 2020-as esztendő a körte éve lesz.

A különleges párlatot megszentelik, majd sorszámozott, félliteres palackokba töltik, és a Kárpát-medencei magyarságért sokat tevők kapják meg ajándékként. Kezdeményezésünkkel jó ügyet kívánuk szolgálni, közös összefogásunk léptékével magunk is alkotni, nyomot hagyni szeretnénk, hiszen kezdeményezésünk eredménye gyermekeink, utódaink, leszármazó nemzedékeink számára is örök emlékek felidézésére lesz képes.

Folytatódik exkluzív gasztronómiai sorozatunk, ezúttal Körte a konyhában címmel. Az alprogram során bemutatjuk a látogatóknak az ételek és a pálinka kapcsolatát. Kevesen vannak azok, akik a gyümölcs lelkét magában hordozó párlatot a magyar gasztronómia univerzális alapanyagaként említenék, pedig akár így is lehetne!

A pálinka, mint főszereplő mellett a színpad is fontos szereplője a fesztiválnak, amelyen a magyar könnyűzenei élet jeles képviselői lépnek fel.
  

Települések Gyula közvetlen közelében

Program info
Programtípus
  • Gasztronómia, Koncertek és fesztiválok
helyszín
  • Dél-Alföld, Gyógyfürdő mellett
Település ismertető
  • Gyula

    Válassza úti célként az ezerarcú Gyulát! Élvezze a város szépségét, gyógyuljon fürdőnkben, pihenjen szállodáinkban és vegyen részt a sokszínű programokon! Gyula, az ország dél...

Szállások Gyulán



és környékén


Telefon: (+36) 30 985 8991
hétfő-péntek 9-17 óráig
E-mail: info@utisugo.hu