Télen is kínál programokat a Balaton

Hírek , beszámolók, úti cél ajánlók

Télen is kínál programokat a Balaton

Feltöltve: 2016-12-05

Egyre többen ismerik fel, hogy nem csak a nyári nagy melegben érdemes célba venni a Balatont, de a téli időszakban is. A tó környékén ilyenkor karácsonyi vásár, téli vitorlás verseny, műjégpálya, és wellness szállodák várják az odalátogatókat.

2016 első felében az előző évhez képest javult a Balaton látogatottsága, derül ki a KSH legfrissebb kimutatásából. Az év első négy hónapjában 17,2%-kal növekedett a Balatonnál eltöltött vendégéjszakák száma, a belföldi turisták száma 23,2%-kal, míg a külföldieké 5,6%-kal nőtt 2015 első negyedéhez képest.

A magyarok többsége kezdi felismerni, hogy télen is tartogat érdekes programokat és kikapcsolódási lehetőségeket Magyarország legnagyobb tava. „Európában a Balatonnál sokkal rosszabb adottságokkal rendelkező tavak is egész évben élnek, miért ne tudnánk ezt itthon is meghonosítani? Az elmúlt években azt láthatjuk, hogy télen is egyre többen jönnek le a Balatonra, mi ezt a tendenciát megpróbáljuk úgy meglovagolni, hogy minél színesebb programkínálatot biztosítunk számukra” – mondta Tóth Balázs, a BL Yacht Club vezetője.

Idén először Balatonlellén a Balaton első műjégpályája is megnyitotta kapuit, ami rögtön nagy sikert aratott. „Az, hogy befagy-e a Balaton, az bizonytalan, mint a kutya vacsorája, ezért találtuk ki, hogy megépítjük a Balaton első műjégpályáját, közvetlenül a Balaton parton, egy kikötőben. Szerencsére a helyieknek nagyon tetszett az ötlet, és nagy örömmel jönnek hozzánk egy kis csúszkálásra” – mondta Tóth Balázs. De, az aktív kikapcsolódás nem marad ennyiben Balatonlellén, ugyanis idén rendezték meg második alkalommal a Rudi Trans Mikulás Regatta versenyt, ami december 3-án nyújtott izgalmas kikapcsolódási lehetőséget a vitorlás sport szerelmeseinek. „A szilveszteri regatta elmúlt évekbeli sikerén felbuzdulva szerveztük meg idén a Téli Vitorlás Versenysorozatot. A Mikulás Regatta ennek az első állomása, ahol nem várt érdeklődés mellett 16 egység száll hajóra, de már az év utolsó napján megrendezendő szilveszteri regattára is több csapat leadta a nevezését. Úgy látszik, van igény a téli vitorlázásra, aminek mi nagyon örülünk!” – nyilatkozta Tóth Balázs, a BL Yacht Club vezetője.

Az aktív kikapcsolódás mellett számos hagyományos karácsonyi programmal is találkozhatunk, ha ellátogatunk Balatonlellére. Idén második alkalommal rendezik meg a Karácsonyi Vásárt, ahol több mint 30 kimondottan kézműves árus kínálatát ismerhetjük meg. December 3-án itt mutatták be a Balaton Borát is.
A Balatoni Kör kezdeményezésére és kritériumrendszere alapján készült el ez a bor. A BalatonBor alapja olaszrizling, jó ivású, ugyanakkor tartalmas balatoni bor, elsősorban a gasztronómia és a régiós értékesítés számára. A BalatonBor az első termelői összefogásra épülő régiós bormárka Magyarországon, amiről ezért joggal mondhatjuk, hogy a Balaton bora.

Balatoni wellness szállodák lista >>>