Az ősz épp színesre festi Bécset

Hírek , beszámolók, úti cél ajánlók

Az ősz épp színesre festi Bécset

Feltöltve: 2010-10-01

Az ősz a kirándulások és a kulturális feltöltődés időszaka, amelyekhez ideális úti cél Bécs. Ahogy a bécsi idegenforgalmi hivatal szlogenje szól: „Ebben a pillanatban az ősz épp színesre festi Bécset. Hagyja magát elvarázsolni!”

Kezdjük rögtön a Bécsi Műcsarnokkal, a Kunsthalle-val, ahol még október közepéig látható a „Street and Studio Basquiattól Séripopig „című kiállítás, de emellett megtekinthetőek itt a mai osztrák művészek jelentős alkotásai is. A Kunsthalle napjaink leglátogatottabb kortárs kiállító terme.

A Leopold Múzeum, amely pillanatnyilag a legnagyobb Egon Schiele gyűjteménynek ad otthont, jövőre 10 éves évfordulóját ünnepli, s ennek apropójából, a művész munkáiból a világ eddigi legnagyobb bemutatóját szervezi, de itt láthatóak Gustav Klimt műremekei is. Nem utolsó sorban, ha már a Leopold Múzeumban járunk, érdemes kitekinteni a panoráma ablakokon, ahonnan egyedi kilátás nyílik a bécsi belvárosra.
Bécsben járva kihagyhatatlan a Dom Gasse ötös számú ház meglátogatása, ahol Mozart egyetlen bécsi lakásában ma a Mozarthaus múzeum működik. Itt megismerkedhetünk a művész életével és műveivel, főleg a Bécsben töltött időszakkal és az itt komponált művekkel, a látogatás végén elfogyaszthatunk egy igazi bécsi kávét is az épületben működő kávézóban, majd felkereshetjük az ajándékboltot néhány szuvenírért.

Ha a kultúra mellé szeretnénk egy pohár jó bort is elfogyasztani, látogassunk el Bécs közelében a közel 900 éves Klosterneuburg apátságba, amely az évszázadok során kialakult szellemi és világi életképet képviseli, egyedülálló kulturális kincseket őriz, és mint Ausztria legősibb bortermő vidéke kiváló, különleges borokat is kínál vendégei számára. Ha itt járunk, elgyönyörködhetünk a világhírű Verduner oltárban, tehetünk egy sétát a mesés kertben. Jövő tavasszal megnyílik a kincstár is a látogatók előtt, és ekkora terveznek egy nagyszabású orchidea kiállítást is.

Habár Bécsbe közelsége miatt akár egy napra is kiruccanhatunk, ha valaki egy hosszú hétvégét, vagy akár több napot szeretne itt eltölteni, annak a rendezvény szervezői a központi fekvésű és megfizethető árú Meininger szállót ajánlják. A hotellánc különlegessége, hogy ötvözi a legjobb hosteleket és hoteleket, vagyis egy szálloda kényelmét, valamint egy hostel egyszerűségét és szabadságát nyújtják.